Tarieven

PRIJSVERSCHILLEN TUSSEN DIERENARTSEN

Heel simpel gezegd: er is niet alleen een groot prijsverschil tussen dierenartsen, maar ook een groot kwaliteitsverschil.

Goedkoop is daarbij vaak duurkoop. Vaak wordt er namelijk, bij gebrek aan vakkennis, onnodige diagnostiek gedaan die vaak weer duur is. En het duurt vaak langer voordat uw dier weer beter is. Tarieven zijn dus niet zonder meer te vergelijken.

Bij ons krijgt u hoogwaardige kennis op het gebied van gezelschapsdieren en daarmee de beste zorg.

HET CONSULT: AANDACHT EN KENNIS

Bij een consult praten we met u over uw huisdier en eventuele gezondheidsklachten. Dan onderzoeken we het dier en leggen we uit wat we gevonden hebben. Daarna bespreken we een plan van aanpak met u. Het kan zijn dat er verder onderzoek nodig is, medicatie of zelfs een operatie.

Het tarief wat hiervoor geldt betaalt voor dit stukje kennis en ook het uitleggen hiervan. Wij doen ons best om onze kennis op hoog niveau te houden. Zo komen we zo snel mogelijk tot een juiste diagnose en kunnen we ook zo gericht mogelijk behandelen. Op die manier spaart u ook weer geld uit.

JAARLIJKSE CONTROLE EN VACCINATIES

Wij zien u en uw huisdieren het liefst jaarlijks. Een gedeelte daarvan is om ze goed te beschermen met passende vaccinaties. Maar minstens net zo belangrijk is de gezondheidscontrole die daar bij hoort en het praatje met u. Op die manier signaleren we vaak vroegtijdig aandoeningen en problemen, voordat het grote aandoeningen en problemen worden. Zo spaart u uw dier onnodig leed en uzelf onnodige kosten.

Welk vaccin uw huisdier nodig heeft, is per individu verschillend.

NADER ONDERZOEK

Zelfs een uitgebreid lichamelijk onderzoek is niet altijd genoeg om een goed beeld te krijgen van de gezondheidstoestand van uw huisdier. Daarom is er soms nader onderzoek nodig. Röntgenfoto’s, een echo en bloedonderzoek zijn daar voorbeelden van die we in de kliniek kunnen doen. Speciale echo’s en pathologie zijn onderzoeken die we uitbesteden aan mensen met specialistische kennis en apparatuur.

Dankzij onze kennis kunnen we heel gericht onderzoek doen. Zo voorkomen we dure bloedonderzoeken die naar te veel verschillende stoffen in het bloed kijken: we bepalen enkel de stoffen die we nodig hebben. Dat scheelt in de kosten. Bij bloedonderzoek betaalt u de bloedafname, de test per stof waar we naar op zoek zijn en de interpretatie en uitleg van ons.

MEDICIJNEN, DOELGERICHT

In sommige gevallen heeft uw huisdier medicijnen nodig ter ondersteuning. De meeste medicijnen hebben een ingewikkelde werking en vaak ook bijwerkingen. Wij schrijven daarom alleen iets voor als het echt nodig is. Ook leggen wij altijd uit waarom uw huisdier dit medicijn krijgt.

Dierenkliniek Culemborg heeft een uitgebreide apotheek. Daardoor kunnen we in de meeste gevallen direct de benodigde medicijnen verstrekken. U betaalt recept-kosten en de kosten van de medicijnen.

ANESTHESIE EN ROESJES

Soms moet uw dier een behandeling ondergaan waarvoor hij of zij moet slapen. Dit kan een gebitsbehandeling zijn, of een echte operatie waarbij er ook gesneden en gehecht wordt. Wij vatten geen enkele ingreep licht op en denken bij elke anesthesie na over de beste en veiligste methode.

Oudere en minder gezonde patienten hebben dan vaak een andere benadering nodig dan de jonge, gezonde dieren. Gelukkig beschikken we over de middelen en kennis om de veiligheid van deze dieren optimaal te beschermen.

Pijnstilling op meerdere vlakken is daarbij heel belangrijk en passen wij ook toe!

Omdat er geen standaard roesje of standaard anesthesie is, is het heel lastig om hier een vaste prijs voor te schatten. Maar als we de patient kennen, kunnen we wel vaak een indicatie geven.

OPERATIES

Operaties zijn ingrijpende handelingen. Er zijn altijd risico’s aan verbonden. Buiten de handvaardigheid van de chirurg is ook het materiaal heel belangrijk. Wij opereren uitsluitend met steriele materialen en dat betekent dat sommige zaken niet herbruikbaar zijn na een operatie.

Op de rekening treft u dan ook niet alleen de hechtdraad en hechtset aan, maar ook de wegwerpartikelen (“disposables”) en de operatietijd van de chirurg en eventueel een assistente.

Naast het materiaal is de kennis en kunde van de chirurg ook heel belangrijk. Wij houden ook wat dat betreft onze kennis op niveau. Sommige operaties komen in de normale praktijk zo weinig voor dat we daar niet genoeg ervaring in hebben. Een voorbeeld hiervan zijn de orthopedische operaties. In die gevallen zullen we u verwijzen naar een collega in het land die dit soort operaties vaak doet.

Bij elke operatie krijgt de patient passende pijnstilling mee naar huis. Antibiotica is zelden nodig, omdat we zo schoon werken.

ENKELE VAN ONZE STANDAARD TARIEVEN 2019*

consult 15 min €41.50
consult 15 min met vaste klantenkorting €41,50
gebitscontrole door een van onze assistenten gratis
castratie kater incl. 24 uur pijnstiller €89,95
castratie mannelijk konijn incl. pijnstillers €110,00
castratie (sterilisatie) poes inclusief infuus tijdens operatie en week pijnstiller na operatie €193,60
castratie (sterilisatie) vrouwelijk konijn, inclusief een paar dagen pijnstilling €193,60
castratie reu, inclusief gasanesthesie, infuus tijdens operatie en pijnstiller VANAF €294,00
castratie (sterilisatie) teef, inclusief gasanesthesie, infuus tijdens operatie en pijnstiller VANAF €352,30
Vaccineren doen wij op maat, en het scala aan mogelijkheden is daardoor te groot om in een eenvoudige tabel samen te vatten.

*: Prijswijzigingen voorbehouden