Rondleiding

RONDLEIDING DOOR DE PRAKTIJK

Dierenkliniek Culemborg ligt aan de Wethouder Schoutenweg. Het adres is Van Buijtenestraat 1. Hier hebben we de mogelijkheid tot operaties, röntgenfoto’s, opname, etc.
Hier een korte rondleiding, in woord en beeld, door onze moderne dierenkliniek. Wij zijn er best trots op.

Entree

Allereerst komt u binnen in onze wachtkamer. Omdat wij uitsluitend op afspraak werken blijven wachttijden tot een minimum beperkt en wordt u zo spoedig mogelijk geholpen. Hier bevindt zich ook de balie voor het ophalen van medicijnen, voer en middelen tegen vlooien, teken en wormen.

Ontvangstruimte en balie

Hier splitsen zich een aantal wegen. Zo hoeven dieren niet onnodig veel met andere dieren in contact te komen. Het is al eng genoeg bij de dierenarts.

Hier bevindt zich de deur naar onze kantine en kantoor. De ingang van het kattenhotel. De deur naar onze echoruimte, waar ook de microscopie gedaan wordt. En de deur naar onze hoofd polikamer. Ook hebben we hier een stuk balie voor verdere uitleg en afgifte van medicatie.

Polikamer

Onze hoofd polikamer is voorzien van een, in hoogte verstelbare, tafel. Hier zit een weegschaal in, maar voor katten pakken we vaak een aparte weegschaal.

 

Hier vinden de meeste consulten plaats en ook eenvoudige nadere onderzoeken. Denk hierbij aan een basis oogonderzoek en een ooronderzoek.

Polikamer 2, de echoruimte

In deze ruimte bevindt zich ons echoapparaat. Hier kunnen wij eenvoudige echo’s van de buik doen. Denk hierbij aan drachtcontroles, maar ook beoordelen van buikorganen bij een hoop aandoeningen.

Hier bevindt zich ook onze microscoop. Hier kunnen wij uitgebreide urineonderzoeken doen, maar ook uitstrijkjes kleuren en bekijken.

Voorbereidingsruimte

Dit is de voorbereidingsruimte (ook wel “prep” genoemd, naar het Engelse “preparation room”). Hier worden patiënten voorbereid voor operaties en opname. Ook vindt hier de inleiding van de anesthesie plaats. Gebitssaneringen vinden hier ook plaats. Voor al deze handelingen hebben wij hier een gasanesthesie inrichting en een bewaking. Dit, omdat zonder die zaken een anesthesie onnodig riskant is.

In deze ruimte bevindt zich ook onze bloedanalyse apparatuur. Wij kunnen hier een heleboel waardes in het bloed meten. Bloedchemie, elektrolyten en celtellingen uit bloed. Deze laatste controleren we door een uitstrijkje te bekijken onder de microscoop.

Operatiekamer

Dit is onze operatiekamer. Hier vinden alle operaties plaats. Denk hierbij aan alle “sterilisaties” en castraties, maar ook vreemde objecten uit darmen verwijderen en keizersnedes vinden hier plaats.

 

Dankzij onze moderne apparatuur kunnen wij dit zo diervriendelijk mogelijk doen. Gasanesthesie en bewakingsapparaten zorgen er voor dat we heel veilig werken en uw dier weer snel naar huis kan.

Röntgenkamer

Röntgenkamer

Röntgenkamer

Wij beschikken over een rontgenapparaat met digitale ontwikkelaar. Zo zijn de foto’s snel klaar, op CD op te slaan en van goede kwaliteit.

Voor de meeste foto’s sederen we de dieren: dat wil zeggen dat we ze licht laten slapen. Op die manier is de foto van een betere kwaliteit en hoeven we onszelf en onze medewerkers minder bloot te stellen aan straling. Als de gezondheidstoestand van de patiënt dit niet toestaat, doen we dit uiteraard niet.

Opname

Opnameruimte

Opname hokken voor honden, katten en konijnen

Wij beschikken over een aantal hokken voor de opname van honden, katten en konijnen. Meestal operatiepatiënten, maar soms dieren die infuus nodig hebben. Dankzij onze moderne anesthesiemethoden kunnen de meeste operatiepatiënten snel weer naar huis. Mocht een dier vloeistoftherapie nodig hebben, dan zijn de mogelijkheden bij ons erg uitgebreid.